Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

"Azt mondják, jó fenekem van" |
2010.10.05.
Címkék: Nyíregyházi Állatpark, indiai orrszarvú, orrszarvú

Nepál, az orrszarvúbika fürdőzés közben bemutat nekünk egy nehézsúlyú hátsó felet.


Nepál és Jázmin kifutója egyre inkább hasonlít az eredeti természetes környezetükhöz. A Sóstó Zoo indiai orrszarvú párja nagy megelégedéssel fogadhatta a bőséges csapadékot hozó évünket, ami a birodalmuk közepére egy kisebb tavat varázsolt. Bár a kifutó sarkában jókora medencét is építettek számukra, az összegyűlt esővízből létesült tóból alig tudnak kiszakadni. Indiában a vastagbőrű óriások szívesen legelésznek a mocsarakban és kedvenc területük a folyópartok laza talajú, dús növényzettel borított világa. A tekintélyes testsúlyt is könnyebb cipelni félig a vízben elmerülve.

A két és fél éves nőstény, Jázmin nem régen érkezett, ő még több időt tölt a házban és ritkábban merészkedik elő. Párja, a 6 éves Nepál úrfi, viszont látható élvezettel csörtet szinte egész nap az „indiai folyóparton és a folyóban”. A zöldségeket is beviszi a vízbe és ott cincálja szét.

A szemközti szomszéd kétpúpú tevék talán kevésbé rajonganak a nagy tömeg csapadékért, viszont a Sóstó Zoo indiai elefántjai szintén úsznak a boldogságban és a sárban, amikor a kifutójuk közepén keletkezett dagonyázóban elmerülnek.

A vastag bőr csalóka, messziről szemlélve akár páncélnak is tűnhet, valójában viszont meglehetősen érzékeny. Az orrszarvúk akár le is éghetnek a tűző napon, ha nem védi őket sárréteg.

A páncélról hallottunk egy nyíregyházi anekdotát. Zárás előtt a kései vendégeket terelgették kifelé a Sóstó Zoo területéről. Az indiai orrszarvúk kifutójánál egy feltűnően divatosan öltözködött párocska tátotta a száját. Az állatgondozó úgy gondolta, megtréfálja őket és azt találta mondani, hogy a nap végén az orrszarvúról leveszik a páncélt, és kiszellőztetik, mielőtt estére beviszik a házba. A nagymenő fiatalember ezt hallván oldalba bökte a párját és azt dörmögte: „Ugye, hogy megmondtam, bébi?”


"Azt mondják, jó fenekem van."


Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva

Korábbi képriportunk Nepálról és Kalimantáról, aki azóta külhonban alapított családot:
Indiai orrszarvúk hazánkban először



Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A vadászgörények legfontosabb fertőző betegsége a szopornyica, amely kutyákban ma már ritkábban fordul elő.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved